тут цікаво
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Вебочка

Що не так з цим деревом?



Як ви думаєте, що сталося з цим деревом, хвороба якась чи що. Давайте давайте розглянемо його і знайдемо причину такого плачевного стану поверхні...

 

 

А всьому причина - ось ця пташка.




Найпоширенішим видом родини дятлових, на території Мексики і південного заходу США (штат Каліфорнія і Орегон), є дятел жолудевий. Головною умовою для існування цих птахів є наявність жолудів, тому-то вони і селяться в тропічних хвойних і листяних лісах, по сусідству яких є дуби, а також у дібровах. Цей вид дятлів відрізняється від своїх родичів унікальною особливістю, якої не має жоден з видів. Справа в тому, що він запасає на зиму жолуді, заштовхуючи їх у заглиблення, видовбані в стовбурах дерев.

На перший погляд, здавалося б, нічого дивного, адже таким способом запасаються багато птахи і тварини, але справа в тому, що на одному дереві можна зустріти навіть до 60 000 захованих жолудів. Природно, що таке зробити однієї птиці не під силу, а групі з кількох особин. Кожна зграя має свою територію для проживання та харчування, яку вони спільними зусиллями стережуть і охороняють від чужинців. Сховищем для своїх запасів вони використовують стовбури мертвих дерев, дерев'яні стовпи і навіть стіни старих дерев'яних будинків.

Жолудьові дятли живуть згуртованими зграями, осілим способом. Як правило, зграя складається з 6 - 10 дорослих птахів, за винятком молодняку. У групі може бути до 5-7 самців, а тому в період розмноження у зграї панує велика конкуренція за право на спаровування з самками. Самці намагаються перешкодити один одному в процесі спарювання. Постійних пар птахи не утворюють, і ніяких симпатій один до одного не мають.


 

 

 


 


 


 


 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

контакт - nioplanband@gmail.com