тут цікаво
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Вебочка

Дерева в офісі компанії LENNE

Над оформленням офісу компанії-виробника дитячого одягу LENNE в Талліні, Естонія, працювала студія Kamp Arhitektid. У будь-який час року в новому, затишному просторі тепер завжди буде панувати літо, адже в цьому офісі ростуть справжні... дерева!

 

 


Каким должен быть идеальный дом? Функциональным, комфортным, стильным и неповторимым. Все эти характеристики органичным образом воплотит в жизнь лучший дизайнер интерьера из креативной команды MARTIN architects.


 

Загальна площа приміщення, розташованого в будівлі колишньої радянської фабрики, складає тисячу метрів. Головним побажанням замовника був функціональний поділ великого простору на комфортабельні, затишні зони. У зв'язку з цим фахівці Kamp Arhitektid розробили багаторівневу систему з різкими обрисами, що приховує сходи, двері, кабінети і зони відпочинку, а приміщення з високими стелями обзавелися живими п'ятиметровими деревами, де штучними стали тільки гілки з листям.

 


Цікавий факт: через тиждень перебування в офісі на одному з дерев виросло кілька нових маленьких гілочок з бруньками, які розпустилися і вводять в оману відвідувачів.

 


Нові мансардні віконця укупі з 4,5-метровими вікнами впускають на фабрику багато природного світла, заповнюючи їм навіть найдальші куточки. Світильники у вигляді гігантських настільних ламп розкривають свої справжні розміри тільки в момент проходу під ними — з боку їх вселяють габарити не так вже й зрозумілі обивателям. Меблі в офісі виключно функціональна і не домінує над формами і розмірами інсталяції.

 


А ось ще один чудовий приклад інтеграції зелених насаджень в робочі приміщення. Сфера діяльності п'ємонтської компанії Barra&Barra — розробка проектів «зеленої» архітектури і їх подальше будівництво. Логічно, що власний офіс вони теж оформили в еко-стилі.

 


Промислове минуле будівлі, в якому знаходиться нова штаб-квартира компанії, не стало перешкодою. Архітектори з бюро Damilano Studio Architects знищили в офісі всі сліди «індустріалізації», замінивши їх на дерево, натуральний камінь і живі рослини. У центрі офісу архітектори облаштували парк. Зелену зону розмістили на спеціальній платформі, що піднімається над підлогою. Для візуального зв'язку парку з усім офісним простором дизайнери скористалися класичним прийомом экоархитектуры — глухі стіни замінили на панорамне скління.

 


Геометрія зеленого оазису продумувалась таким чином, щоб він добре проглядався з різних ракурсів, в тому числі з прилеглих до нього приміщень. Розташовані поруч із зеленим острівцем кабінети можуть похвалитися видом, який не часто побачиш навіть з вікна.

 


Теги:
 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

контакт - nioplanband@gmail.com