тут цікаво
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Вебочка

Скляні куполи офісу компаній Pons і Huot

В шумному багатолюдному офісі, де в одному великому приміщенні працює одночасно кілька десятків людей, дуже важко зосередитися. І людям, які мають нещастя там працювати, так і хочеться опинитися під своїм персональним куполом, непроникним для інших. А в спільному офісі паризьких компаній Pons і Huot така можливість, дійсно, представлена кожному співробітнику...

 

 

У романі-антиутопії «Ми» Євгена Замятіна описаний світ, в якому люди живуть у будинках зі скляними стінами. З моменту написання цього твору минуло вже майже сто років. І прогноз його автора щодо скляних стін стає реальністю. Згадаймо хоча б вузький прозорий будинок від архітектурної студії Sculp(IT) або неймовірну колись популярність програми «За склом».

Судячи з усього, людям дуже подобається бути за склом. Причому, не тільки жити, але і працювати. Прикладом тому може послужити незвичайний інтер'єр офісного центру компаній Pons і Huot, створений студією Christian Pottgiesser Architecturespossibles.

 

 

В цьому великому загальному офісі все зроблено для того, щоб працювати співробітникам компаній Pons і Huot було максимально зручно і спокійно, навіть незважаючи на великі розміри простору і наявність десятків зайнятих своїми справами колег, які сидять поруч. Досягається цей ефект за рахунок куполів з органічного скла, встановлених над кожним робочим місцем. Вони покликані захистити співробітників компаній від зайвого шуму, а також створити навколо нього власний простір, що сприймається як будинок, як фортеця. Це додає працюючій людині спокій і впевненість в собі. Зостається сподіватися, що роботи буде вдосталь, подбати, щоб бумага для офиса оптом була вчасно заказана, техніка справно працювала, і тоді процвітання вашій компанії гарантовано!

Як це ні парадоксально, але, незважаючи на ці індивідуальні купола, геометрія інтер'єру свого офісу продумана так, що всі його працівники сидять, по суті, за одним великим столом. Всередині у цього столу є вигнуті ходи, схожі на тунелі, що ніби-то прориваються в товщі землі. А ось це потрібно для того, щоб працюючі тут люди відчували зв'язок між собою і не зациклювалися на своїх закритих коконах.

Робочі місця з куполами і ходи розташовані на другому рівні офісу, і знаходиться безпосередньо в атріумі. А потрапити до нього можна тільки з першого рівня, де знаходяться кімнати відпочинку і зали для переговорів, гардероби, туалети, кухня. Обидва ці рівня пов'язані між собою безліччю переходів, сходів, отворів. У результаті створюється складна система, що одночасно і розділяє людей, і об'єднує їх.

 

 

Теги:
 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

контакт - nioplanband@gmail.com