тут цікаво
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Вебочка

Повністю функціональний будинок на ділянці всього 55м2

Японська студія дизайну Mizuishi Architect Atelier, місто Токіо, спроектувала для сімейної пари з дитиною, унікальний проект двоповерхового будинку. На земельній ділянці, площею всього трохи більше 55м2 був побудований незвичайний за задумом і геніальний по втіленню довгий вузький будинок. Цей двоповерховий вузький будинок не схожий ні на одну житлову будова у своєму роді!..


Важливою особливістю його є - це максимальне використання всього вільного простору. Жоден сантиметр не був залишений без уваги, дизайнери врахували всі ергономіку рухів і особливості сім'ї. Місце в будинку знайшлося не тільки традиційним приміщенням, таких як кухня, спальня та санвузл, але і дитячому ігровому майданчику, зоні відпочинку і місцю для роботи.

Основний кімнатою будинку є загальні об'єднана з кухнею приміщення на другому поверсі. Для максимального освітлення та розкриття простору було використано велике вікно, з максимально можливою для конструкції, областю скління.

Особливістю цього довгого вузького будинку є практично відсутність шаф, замість них активно використані місця для зберігання під спільною лавою і на першому поверсі. До речі, тут би дуже підійшли чудові кутові дивани, представлені на сайті http://promebel-krd.ru/divany/uglovye-divany/ компанії ПРОМЕБЕЛЬ.

Відмінне рішення знайшли дизайнери і для природного освітлення кухні - вертикальне вузьке вікно в торці будівлі, дозволяє використовувати денне світло і економити електрику, додатково позбавляє приміщення ефекту стислості. Спальня продовжує траєкторію загальної кімнати, цього незвичайного двоповерхового вузького будинку, замикаючи собою житловий простір. Примітно, що розробники інтер'єру не стали огороджувати сходи, що ведуть на горище, стіною, а використовували фіранки для створення відокремленої атмосфери не в збиток дорогоцінним метрам.

У цьому довгому вузькому будинку є місце і для дитячих іграшок, на спеціальній горищних платформі, під самим дахом, зі спеціальними огорожами, зведена зона для дитини. Врахована і необхідність догляду за дитиною, зона розташована якраз над кухнею і дозволяє матері, не відриваючись від приготування їжі, доглядати за малюком. Санвузол, з усім необхідним розташувався на першому поверсі, в ньому немає нічого зайвого, все гранично просто, доступно, зручно.

Інтер'єр двоповерхового вузького будинку створено за принципами функціоналізму і мінімалізму. Колірна гама дуже стримана, білий, коричневий, сірий. Всі предмети меблів мобільні і легкі в переміщенні.

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

контакт - nioplanband@gmail.com